بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه پونه آبی (Mentha aquatic) کشت شده در سیستم آکواپونیک
کد مقاله : 2201-CCSAMR
نویسندگان
سلمان رنجبر *
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان
چکیده مقاله
یکی از پیامدهای مستقیم تغییرات اقلیمی، کمبود منابع آب شیرین در بسیاری از مناطق جهان است. این بحران کشاورزی سنتی و تولید مواد غذایی را با محدودیت‌هایی مواجه کرده است. یکی از این فناوری‌های نوین و پایدار برای تولید غذا که منابع آب را به شکل بهینه مصرف کند، سیستم آکواپونیک است. آکواپونیک ترکیبی از آ‌بزی‌پروری و کشت گیاهان بدون خاک است. پونه آبی از گیاهان بسیار مناسب برای کشت در سیستم آکواپونیک است. در این مقاله ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه پونه آبی کشت شده در سیستم آکواپونیک مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور کاشت گیاهان با تراکم نشاء ۱۲گیاه در مترمربع در سوراخ‌هـای تعبیـه شـده درصفحه‌های یونولیتی شـناور در روی بـستر هیـدروپونیک انجام شد. یافته‌های این پژوهش نشان داد که عصاره اتانولی گیاه پونه آبی دارای اثرات آنتی اکسیدانی بالایی بوده و می‌تواند به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدان در نظر گرفته شوند.
کلیدواژه ها
آ‌بزی‌پروری، آکواپونیک، فناوری نوین
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت