کشت و پرورش انگور در گلخانه، راهبردی جهت افزایش تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی (مطالعه‌ی موردی خراسان رضوی – شهرستان فریمان)
کد مقاله : 2191-CCSAMR (R1)
نویسندگان
ابراهیم گنجی مقدم *1، امید نوفرستی2
1عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
2ندارد
چکیده مقاله
کشت درختان میوه در گلخانه با اهداف تولید میوه خارج از فصل، تولید میوه زودرس و نوبرانه، تولید میوه در مناطقی با فصل رشد کوتاه، تولید دو یا چندباره میوه در سال و حفاظت درختان میوه در مقابل شرایط نامطلوب محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطالعه، امکان تولید خارج از فصل انگـور رقم یاقوتی و فلیم سیدلس در استان خراسان رضوی (شهرستان فریمان) با 1230 نهال در سطح 3000 متر مربع در طی سال‌های 1403 الی 1404 مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، بیشترین وزن خوشه‌ها مربوط به رقم فلیم سیدلس (794 گرم) و طول خوشه (220 میلیمتر) در شرایط گلخانه ای بود. همچنین میزان عملکرد به دست آمده در کل گلخانه معادل 3869.5 کیلوگرم و میزان درآمد حاصل از فروش معادل 28.727.250.000 ریال بود. تولید انگور گلخانه‌ای در حدود 49 درصد کاهش مصرف آب را در مقایسه با تولید انگور در فضای باز نشان داد.
کلیدواژه ها
تغییرات اقلیمی، انگور گلخانه، انگور یاقوتی، انگور فلیم سیدلس
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author