افزایش بهره وری با استفاده از اسپرمهای گوشتی در گاوهای هلشتاین در شرایط تغییر اقلیمی
کد مقاله : 2180-CCSAMR (R1)
نویسندگان
محسن دادار *1، حسین ایراندوست2
1عضو هیئت غلمی سازمان تات
2عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اصفهان
چکیده مقاله
تغییر اقلیم و به تبع آن گرمایش سبب بروز مخاطراتی برای ثبات پایدار در صنایع گوشتی و لبنی شده است یکی از روشهایی که میتواند یرای دستیابی به رسیدن به ضریب خوداتکایی 97 درصدی مواد غذایی در کشور و کاهش 25 درصدی واردات نهاده های دامی تراریخته منجر شود استفاده از اسپرمهای گوشتی برای افزایش راندمان تولید گوشت قرمز در گاوهای هلشتاین است. در این تحقیق برای بررسی عملکرد آمیخته های هلشتاین با نژاد گوشتی از اسپرمهای چهار نژاد آنگوس ، شاروله ؛ لیموزین ، اینرا 95 و نژاد هلشتاین به عنوان شاهد از 500 راس گاو هلشتاین استفاده شد. بیشترین افزایش وزن روزانه و افزایش نسبت وزن به سن به ترتیب مربوط به آمیخته های آنگوس ، اینرا 95 ، شاروله و لیموزین بود. بهترین ضریب تیدیل به ترتیب مربوط به آمیخته های شاروله ، لیموزین، اینرا 95 و انگوس بود.
کلیدواژه ها
اسپرم ، گاوهای گوشتی ، هلشتاین ، افزایش وزن، ضریب نبدیل
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author