تاب‌آوری نظام‌های کشاورزی-غذایی در برابر تغییرات اقلیمی تحلیل راهبردی سازمان فائو (۲۰۳۱–۲۰۲۲)
کد مقاله : 2158-CCSAMR
نویسندگان
فاطمه سخی *1، یدالله بستان2
1دانش آموخته دکتری، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران.
2دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.
چکیده مقاله
تغییرات اقلیمی یکی از بزرگترین چالش‌های عصر حاضر است که امنیت غذایی و تغذیه جهانی را به طور جدی تهدید می‌کند. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در پاسخ به این چالش فراگیر، «استراتژی‌هایی برای مقابله با تغییرات اقلیمی آتی در دوره ۲۰۳۱–۲۰۲۲» تدوین کرده است. این سند راهبردی که جایگزین استراتژی قبلی (۲۰۱۷) شده، بر پایه چشم‌انداز «کشاورزی تاب‌آور در برابر اقلیم» استوار است تا از طریق تحول نظام‌های کشاورزی-غذایی به سیستم‌های کارآمدتر، فراگیرتر، و پایدارتر، محقق کردن اهداف دستورکار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار را شتاب بخشد. این استراتژی با تأکید بر رویکرد چندسطحی (از جهانی تا محلی)، تمرکز بر توانمندسازی تولیدکنندگان خرد، زنان و جوانان، و تکیه بر علم، نوآوری و مشارکت، نقشه راهی برای تحول به سوی نظام‌های غذایی پایدار، تاب‌آور و کم‌کربن ارائه می‌دهد.
کلیدواژه ها
تغییرات اقلیمی، تاب‌آوری، نظریه تغییر، نظام‌های کشاورزی-غذایی.
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت