| استفاده از هیدرولیزات خیساب ذرت در جیره جوجههای گوشتی: رویکردی اقتصادی-زیستمحیطی در مدیریت پسماند صنعتی و کاهش آلودگی منابع آب |
| کد مقاله : 2156-CCSAMR (R1) |
| نویسندگان |
|
حسنا حاجاتی *1، سید عبداله حسینی2، امیرحسین علیزاده قمصری2 1هییت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی 2هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی |
| چکیده مقاله |
| این مطالعه با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف هیدرولیزات خیساب ذرت (پروفوس پلاس) بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی، شاخص کارایی تولید، هزینه خوراک و برخی شاخصهای کیفیت بستر در جوجههای گوشتی سویه راس ۳۰۸ انجام شد. تعداد ۷۵۰ قطعه جوجه یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۵ تیمار، ۶ تکرار و ۲۵ قطعه در هر تکرار به مدت ۴۲ روز پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه (شاهد) بدون پروفوس پلاس و جیرههای حاوی 5/2، ۵، 5/7 و ۱۰ درصد پروفوس پلاس بودند. جیرهها در سه دوره آغازین (۱-۱۰ روزگی)، رشد (۱۱-۲۴ روزگی) و پایانی (۲۵-۴۲ روزگی) بر اساس توصیههای تغذیهای سویه راس ۳۰۸ فرموله شدند. نتایج نشان داد که در دوره آغازین، افزودن پروفوس پلاس تا سطح ۵ درصد تأثیر معنیداری بر افزایش وزن بدن نداشت اما در دورههای رشد و پایانی، سطوح بالاتر از 5/2 درصد سبب کاهش معنیدار افزایش وزن بدن و افزایش ضریب تبدیل غذایی شد. کمترین وزن نهایی و بدترین FCR در تیمار ۱۰ درصد مشاهده شد. مصرف خوراک تنها در دوره پایانی و در سطح ۱۰ درصد بهطور معنیداری کاهش یافت. شاخص کارایی تولید در سطوح ۵ درصد و بالاتر بهطور معنیداری کمتر از شاهد بود. هزینه خوراک به ازای تولید هر کیلوگرم وزن زنده در سطوح 5/7 و ۱۰ درصد بهطور قابلتوجهی افزایش یافت. افزودن ۱۰ درصد پروفوس پلاس سبب افزایش pH بستر شد، اما تأثیری بر رطوبت، ماده خشک و نیتروژن آمونیاکی بستر و همچنین امتیاز ضایعات بالشتک پا نداشت. |
| کلیدواژه ها |
| جوجه گوشتی، خیساب ذرت، عملکرد رشد، شاخص کارایی تولید، کیفیت بستر |
| وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت |