آبیاری نوین در کشت لوبیا
کد مقاله : 2133-CCSAMR (R1)
نویسندگان
سیدمحسن سیدی *، بهروز اسدی1، مصطفی گودرزی2، ابوذر ونکی فراهانی3
1بخش تحقیقات علوم زراعی-باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران
2استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران
3کارشناس پردیس تحقیقات و آموزش لوبیا خمین، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران
چکیده مقاله
با کاهش بارندگی ها و گرم‌تر شدن هوا، میزان برداشت آب از سفره‏های زیرزمینی بیشتر شده و حتی اگر میزان بارش تغییر چندانی نکند، تغذیه آب زیرزمینی هم‏چنان در کاهش خواهد بود. تغییر اقلیم هم‏چنین باعث شده بارندگی‌ها نامنظم‌تر و شدیدتر شوند و این عامل در عدم تغذیه سفره‏های آب زیرزمینی نیز موثر خواهد بود. لوبیا از محصولات پروتئینی است که در تغذیه انسان نقش مهمی دارد. با این حال مصرف بالای آب این محصول در کشورمان بر هیچکس پوشیده نیست به‏طوری‏که سیستم‏های سنتی کاشت لوبیا دارای یکی از کمترین راندمان های مصرف آب در بین محصولات کشاورزی است. در این مطالعه، سعی شده است مقایسه‏ای بین روش های آبیاری در لوبیا صورت بگیرد و از این طریق بر اجرای روش‏های نوین در این محصول تاکید شود تا این عامل باعث کاهش مصرف آب در سطح مزارع کشور شود. بر اساس نتایج، مصرف آب در آبیاری غرقابی بین 15000 تا 20000 متر مکعب در هکتار است ولی در آبیاری قطره‏ای، مصرف آب بین 6000 تا 8000 متر مکعب در هکتار محاسبه شد.
کلیدواژه ها
آبیاری قطره ای، آبیاری غرقابی، لوبیا، عملکرد دانه
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت