تحلیل ضرایب خودکفایی محصولات غلات و دانه‏ های روغنی در شرایط تغییرات اقلیمی
کد مقاله : 2047-CCSAMR (R1)
نویسندگان
کتایون شمشادی *
استادیار پژوهشی
چکیده مقاله
با توجه به تایید اثرات تغییر اقلیم بر تولید محصولات اساسی، در این مطالعه با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی، ضریب خودکفایی غلات و دانه‏های روغنی طی دوره 1403-1394 مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان از وضعیت ناپایدار در خودکفایی دارد و امنیت غذایی را با توجه به تداوم اثرات اقلیمی با تهدید جدی مواجه می سازد. طی دوره مورد بررسی، روند ضرایب خودکفایی علیرغم نوسانات دارای روند کلی نزولی بوده که با توجه به محدودیتهای اقلیمی، تدوام روند نزولی آن در آینده قابل پیش‏بینی است. از این رو، استفاده از بهینه‏سازی مدیریت آب (بازچرخانی آب و استفاده از آبهای غیر متعارف)، تغییر الگوی کشت، استفاده از فناوری‏های جدید در تولید (استفاده از بذور مقاوم به خشکی)، آموزش کشاورزان به منظور آگاهی از روشهای تولید سازگار با تغییر اقلیم و کاهش ضایعات محصولات اساسی در زنجیره تأمین پیشنهاد می‏شود.
کلیدواژه ها
خشکسالی، دانه‏های روغنی، ضریب خودکفایی، غلات
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author