راهبردهای تاب‏آ‏وری و سازگاری به تغییر اقلیم در محصولات باغی نیمه‏گرمسیری
کد مقاله : 1986-CCSAMR (R1)
نویسندگان
یحیی تاجور *
پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری - موسسه تحقیقات علوم باغبانی
چکیده مقاله
مرکبات، زیتون، انار و انجیر از محصولات مهم باغی نیمه‏گرمسیری کشور است. یکی از چالشهایی مهم تولید در این محصولات، تغییرات اقلیمی بوده که از سوابق بروز تنش محیطی در آنها می‏توان به وقوع تنش گرما و آفتاب‏سوختگی، خشکی، شوری و یخبندان اشاره داشت. با توجه به اهمیت امنیت غذایی، به منظور پایدرای تولید، نیازمند سازگاری و ارتقاء تاب‏آوری محصولات کشاورزی در برابر تنش اقلیمی می‏باشیم. از این رو پژوهشکده مرکبات و میوه‏های نیمه‏گرمسیری سعی داشته تا با انجام برنامه‏های پژوهشی در حوزه تامین مواد گیاهی سالم، پتانسیل ژنتیکی ارقام و پایه‏های متحمل، باغداری محافظتی، مدیریت به باغی و ارائه الگوی کشت، اقدام به ارتقاء تاب‏آوری و سازگاری محصولات نیمه‏گرمسیر در شرایط تغییر اقلیم گردد. بطوریکه برونداد این پژوهش‏ها تولید هسته‏های سالم مادری، معرفی ارقام و پایه‏های متحمل و ارائه دستورالعمل‏های فنی برای محصولات نیمه‏گرمسیری، در مواجهه با تنش محیطی بوده است.
کلیدواژه ها
تنش اقلیمی- مرکبات- انار- انجیر- زیتون
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت