بررسی اثرات گاماآمینوبوتیریک‌اسید و سالیسیلیک‌اسید بر بهبود رشد گیاه مرزنجوش در شرایط استرس حرارتی و شوری ناشی از تغییرات اقلیمی
کد مقاله : 1971-CCSAMR (R1)
نویسندگان
فروغ سنجریان *، میثم گروسی1، مهرداد چایی چی2
1گروه زیست فراورده‌های گیاهی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران
2بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران
چکیده مقاله
هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش حفاظتی گاماآمینوبوتیریک‌اسید (GABA) و سالیسیلیک‌اسید (SA) در ارتقای تحمل به تنش گرمایی در گیاه Origanum vulgare L. تحت شرایط شوری بود. در این راستا، پس از اعمال تیمارهای شوری و تنش گرمایی، گیاهان با محلول‌پاشی GABA و SA تیمار شدند. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که این ترکیبات به‌طور معنی‌داری باعث کاهش آسیب‌های ناشی از تنش‌های اعمال‌شده می‎شوند. گیاهان تیمارشده با GABA و SA، به‌ویژه در شرایط توأم شوری و دمای بالا، شاخص‌های فیزیولوژیکی (مانند نرخ فتوسنتز و محتوای کلروفیل) و بیوشیمیایی (از جمله فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و تجمع پرولین) مطلوب‌تری را بروز دادند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که به‌کارگیری این ترکیبات می‌تواند در جهت بهبود رشد و حفظ ترکیبات ارزشمند گیاه دارویی مرزنجوش در مواجهه با تغییرات اقلیمی مؤثر واقع گردد.
کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، سالیسیلیک‌اسید ، گاماآمینوبوتیریک‌اسید، Origanum vulgare
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author