نقش اقلیم در تعیین قیمت تمام‌شده گوشت مرغ در ایران
کد مقاله : 1925-CCSAMR (R2)
نویسندگان
محمد امین غلام آزاد *1، امیرحسین چیذری2، وحیده انصاری3
1دانشجوی دکتری گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران
2دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران
3استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران
چکیده مقاله
رشد تقاضا برای پروتئین ارزان‌قیمت و وابستگی شدید صنعت مرغداری به نهاده‌های وارداتی، کنترل قیمت تمام‌شده گوشت مرغ را به چالشی اساسی در امنیت غذایی ایران تبدیل کرده است. این پژوهش با هدف ارزیابی نقش ظرفیت تولید و شرایط اقلیمی بر قیمت تمام‌شده، از یک مدل تجمیعی مبتنی بر داده‌های سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۹ استفاده می‌کند. داده‌ها شامل اطلاعات ۴۶۴۳ واحد مرغداری در ۱۷ استان بوده و پس از پالایش در قالب مدل تجمیعی با متغیر سال ۱۳۹۹ برآورد شده‌اند. متغیر وابسته قیمت تمام‌شده و متغیرهای توضیحی شامل ظرفیت و توان دوم آن، نرخ تبدیل خوراک، بهره‌برداری از ظرفیت، تلفات، دفعات جوجه‌ریزی، شدت مصرف انرژی، نوع مالکیت، متغیر سال و متغیرهای اقلیم و حاصل‌ضرب آن‌ها با ظرفیت است. نتایج نشان‌دهنده وجود بازدهی نسبت به مقیاس، مزیت هزینه‌ای اقلیم مرطوب و افزایش معنادار قیمت تمام‌شده در سال ۱۳۹۹ است که پیامدهای مهمی برای سیاست‌گذاری مبتنی بر اقلیم و مقیاس تولید دارد.
کلیدواژه ها
اثرات تعاملی، صنعت مرغداری ایران، نرخ تبدیل خوراک به گوشت، رگرسیون مقاوم
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author