| نقش تعاملات گیاه-میکروبیوم بر سازگاری گیاه با تغییرات اقلیمی و تضمین امنیت غذایی |
| کد مقاله : 1898-CCSAMR (R3) |
| نویسندگان |
|
احسان حسنوند *1، سمیرا پاکباز2 1کارمند بخش آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین 2استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران |
| چکیده مقاله |
| تغییرات اقلیمی با ایجاد عواملی مانند خشکسالی، گرما و شوری خاک، امنیت غذایی جهان را تهدید میکند. ریزوسفر گیاهان و میکروبیوم همزیست با آنها به عنوان یک اکوسیستم پیچیده، نقش مهمی در افزایش سازگاری گیاه با تنشهای محیطی دارند. این میکروبهای مفید از طریق افزایش جذب مواد مغذی، تولید هورمونهای گیاهی، ترکیبات محافظتی و القای مقاومت سیستمیک به گیاه کمک میکنند. پیشرفت فناوریهای چندگانه اومیکس به درک بهتر از تنوع، ترکیب و عملکرد این جوامع میکروبی انجامیده است، اما اثر دقیق تغییرات اقلیم بر شکلگیری و عملکرد آنها هنوز روشن نیست. در آینده باید پژوهشهایی برای بررسی ژنهای کلیدی گیاهی و سیگنالهای مولکولی مؤثر بر جوامع میکروبی تحت تغییرات اقلیم انجام شود. همچنین، همکاری نزدیک میان علم و سیاستگذاری ضروری است تا با مدیریت تعاملات گیاه-میکروب بتوان اثر تغییرات اقلیمی را کاهش داد، پایداری اکوسیستمها را حفظ کرد و امنیت غذایی بلندمدت را تضمین نمود. |
| کلیدواژه ها |
| تعاملات گیاه-میکروب، تغییرات اقلیمی، امنیت غذایی |
| وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت |