| تحلیل و شناسایی میزان مصرف آب مجازی در زنجیره تأمین محصولات پروتئینی |
| کد مقاله : 1883-CCSAMR |
| نویسندگان |
| شهروز خرمی * |
| چکیده مقاله |
| این پژوهش به تحلیل و شناسایی میزان مصرف آب مجازی در زنجیره تأمین محصولات پروتئینی اصلی (شامل گوشت گاو، مرغ، ماهی پرورشی و تخممرغ) میپردازد و با استفاده از روش حسابداری آب مجازی، مراحل مختلف زنجیره ارزش را تجزیه و تحلیل میکند تا بخشهای دارای بیشترین شدت مصرف آب را شناسایی نماید. یافتههای این مطالعه به طور قاطع نشان میدهد که مرحله تولید خوراک دام و طیور، با سهمی بین ۷۱.۹٪ تا ۸۳.۳٪، غالب ترین بخش مصرف کننده آب در این زنجیره است. در میان نهادههای خوراک، منابع گیاهی مانند ذرت و سویا بیشترین سهم را در این مصرف به خود اختصاص میدهند. این تحقیق نتیجه میگیرد که راهکارهای کاهش مصرف آب مجازی، باید متمرکز بر بهینهسازی این مرحله باشد که از طریق سیاستهای بهینهسازی خوراک، اصلاح نژاد دام و طیور، تغییر الگوی کشت نهادهها، و به کارگیری فناوریهای نوین در فرآوری محقق میشود. این مطالعه بر لزوم یکپارچگی در سیاستگذاریهای بخشهای آب، کشاورزی و دامپروری برای دستیابی به پایداری منابع آبی تأکید دارد. |
| کلیدواژه ها |
| آب مجازی، زنجیره تأمین پروتئین، ردپای آبی، خوراک دام. |
| وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author |