کاهش اثرات تنش خشکی و افزایش عملکرد کمی و کیفی برگ چای با برداشت و حذف گل‌ها
کد مقاله : 1849-CCSAMR (R1)
نویسندگان
سیاوش محمدی *1، شیوا روفی‌گری حقیقت2، کوروش مجد سلیمی2
1عضو هیات علمی
2عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی
چکیده مقاله
چای به عنوان محبوب‌ترین‌ نوشیدنی بعد از آب ‌در نقاط مختلف جهان از جمله ایران کشت می شود. گیاه چای از لحاظ اقتصادی یک محصول برگی بوده که از برگ‌های لطیف و جوان آن برای تولید انواع چای استفاده می شود. وجود گل و اندام های زایشی در بوته های چای موجب می شود که بخش قابل توجهی از مواد غذایی گیاه به رشد زایشی تخصیص داده شود و در نهایت عملکرد کمی و کیفی برگ سبز چای کاهش یابد. تغییرات اقلیمی و دوره های تنش کم آبی و خشکی در تابستان بخصوص در سال های اخیر، باعث افزایش تولید گل و رشد زایشی در بوته های چای شده است که می تواند موجب کاهش محصول برگ در سال بعد شود. بر اساس تحقیقات انجام شده در دنیا، برداشت و حذف گل های چای می تواند حداقل تا 30 درصد محصول سال بعد را افزایش دهد. علاوه بر این با توجه به اهمیت و کاربرد گل چای و خواص دارویی و ارزش غذایی آن می توان گل‌های چای را به عنوان یک محصول فرعی در باغ‌های چای، برداشت و استفاده نمود.
کلیدواژه ها
برداشت گل چای، عملکرد کمی و کیفی، رشد زایشی، تنش خشکی
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت