تأثیر کاهش بارندگی بر عملکرد و کیفیت چای سفید تولیدی از ارقام جدید چای
کد مقاله : 1811-CCSAMR (R2)
نویسندگان
فاطمه پارسا *، صنم صفائی چائی کار
خیابان شیخ زاهد گیلانی، پژوهشکده چای
چکیده مقاله
تولید چای سفید نیازمند غنچه و برگ‌های نورسته کرک‌دار نقره‌ایی است که در شرایط آب و هوای معتدل و بارندگی زیاد رشد می‌کند. این پژوهش با هدف مقایسه عملکرد و کیفیت چای سفید تولیدی از ارقام جدید در چین اول فصل بهار بین سال‌های 1402 و 1403 انجام شد. کاهش بارندگی به میزان 29 درصد در فروردین سال 1403 در مقایسه با سال 1402 باعث شد که عملکرد غنچه در واحد سطح بوته برای سه رقم کاشف، لاهیج، 3014 و یک ژنوتیپ 451 به ترتیب 43، 28، 50 و 30 درصد کاهش پیدا کند. ارزیابی ترکیبات بیوشیمیایی نشان داد که در سال دوم به دلیل تنش خشکی مقدار پلی‌فنل تیمارها بین 12 تا 32 درصد افزایش یابد، اما در فعالیت آنتی اکسیدانی تغییری مشاهده نشد. همچنین ارزیابی حسی تیمارها نشان داد که در سال دوم مجموع نمرات ویژگی‌های فیزیکی و حسی بین 6 تا 12 درصد کاهش پیدا کند.
کلیدواژه ها
چای سفید، تنش خشکی، عملکرد و کیفیت
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author