ارتقای بهره‌وری آب و پایداری کشاورزی با کشت نشایی ذرت در شرایط تغییر اقلیم
کد مقاله : 1717-CCSAMR
نویسندگان
صالح امیری *، سجاد محرم نژاد، مالک علیپور، کرامت اخوان
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل(مغان)، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، مغان، ایران.
چکیده مقاله
ذرت (Zea mays L.)، یکی از مهم‌ترین گیاهان زراعی دنیا بوده و از لحاظ سطح زیر کشت پس از گندم و برنج در رتبه سوم قرار دارد. این گیاه به‌دلیل سازگاری بالا با شرایط اقلیمی مختلف، ارزش غذایی بالا، و کاربردهای گسترده در تغذیه انسان، دام و صنایع، جایگاه ویژه‌ای در تولیدات کشاورزی دارد. به‌منظور بررسی اثر نشاء در کشت ذرت TWC647، آزمایشی به صورت کرت-های خرده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تیمار در شش تکرار طی سال‌های زراعی 1402 و 1403 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی مغان اجرا شد. درحالی‌که اثر متقابل سال و آرایش کاشت برای صفات ارتفاع بوته، ارتفاع بلال، هزار دانه، عملکرد دانه و بیوماس در دو سطح یک و پنج درصد معنی‌دار بود. مقایسه میانگین داده‌ها نشان داد که بیشترین عملکرد دانه و بیوماس به‌ترتیب برابر با 90/8 و 07/12تن در هکتار در کشت نشایی تک ردیفه به‌دست آمد.
کلیدواژه ها
آرایش کشت دو ردیفه و تک ردیفه، بهروه‌وری آب، عملکرد دانه ذرت، کشت نشاء.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author