کاهش مصرف آب و کود با مدیریت نوین محلول غذایی در گلخانه‌های هیدروپونیک
کد مقاله : 1716-CCSAMR
نویسندگان
مسعود تدین نژاد *، محسن دهقانی
عضو هیئت علمی
چکیده مقاله
یکی از تبعات تغییر اقلیم کاهش بارندگی‌های موثر و افزایش تبخیر و تعرق است که هر دو باعث بوجود آمدن بحران در عرصه‌های کشاورزی می‌شود. به همین علت امروزه بخش کشاورزی به دنبال افزایش راندمان آبیاری و کارایی مصرف آب است که یکی از راه‌های پیشنهادی برای آن، توسعه گلخانه‌ها بویژه گلخانه‌ی هیدروپونیک است به گونه‌ای که امروزه نسبت به دهه‌های قبل سطح زیر کشت گلخانه‌های هیدروپونیک در ایران در حال توسعه چشمگیری است اما محلول غذایی در این گلخانه‌ها بصورت سیستم باز مدیریت می‌شود. این نوع مدیریت علاوه بر هدرفت آب و کود باعث آلودگی محیط زیست و سفره‌های آب زیر زمینی می‌شود. در مطالعه‌ای که در یکی از گلخانه‌های هیدروپونیک اصفهان انجام شد مشاهده گردید که با مدیریت صحیح آب و کود میتوان 29 درصد در مصرف آب و 70 درصد در مصرف کود صرفه‌جویی نمود.
کلیدواژه ها
کارآیی مصرف آب، گلخانه، محلول غذایی، هیدروپونیک
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت