اثرات تغییر اقلیم بر تولید بذر و محصول سبزی ها با نگاهی به گونه پیاز خوراکی
کد مقاله : 1635-CCSAMR (R1)
نویسندگان
علی محسنی *
چکیده مقاله
تغییرات اقلیمی همراه با قطعی برق چاه های کشاورزی و مدیریت نامناسب منابع آبی در سال های اخیر، مشکلاتی را برای تولیدکنندگان بوجود آورده که از نتایج آن کاهش عملکرد تولید بذر و محصول سبزی ها است (4). پیاز خوراکی یکی از ﺳﺒﺰی های پر مصرف در ﺟﻬﺎن است که هر ساله ارقام و ژﻧﻮتیپ های خارجی و ﺑﻮﻣﻲ در ﻛﺸﻮر کشت می شود (5). با توجه به ﺗﻔﺎوت های ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژیکی آنها و برهمکنش آنها با عوامل محیطی، مطالعه آنها می تواند راهگشای مشکلات کشت و تولید بذر آن به عنوان نمونه ای از سبزی ها باشد. برای پیاز بیش از 50 درصد کاهش عملکرد در تولید بذر، اُفت عملکرد سوخ و افزایش بروز ناهنجاری های ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژیکی در مناطقی از کشور گزارش شده است (4).
کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، سبزی‌ها، پیاز خوراکی، بذر، ناهنجاری‌های ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژیکی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author