تولید علوفه سیلویی خصیل ارقام جو راهکاری در جهت تولید پایدار
کد مقاله : 1558-CCSAMR (R1)
نویسندگان
مهرداد محلوجی *1، مسعود ترابی2
1دانشیار بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
2دانشیار بخش تحقیقات علوم زراعی باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
چکیده مقاله
یکی از راه‌هایی که به‌منظور تأمین بخشی از علوفه مورد نیاز دام‌ها قابل بررسی است، استفاده از گیاه سبز غلات (خصیل یا قصیل) و تعیین پتانسیل تولید ارقام است. به‌منظور تعیین پتانسیل تولید علوفه سیلویی در بین ارقام رایج جو، آزمایشی در مزرعه شرکت خوشه سبز در شهرستان اصفهان طی سه سال زراعی به‌صورت پروژه تحقیقی ترویجی اجرا گردید. ارقام در سال اول، شامل یوسف، بهرخ و نصرت و بر اساس نتایج سال اول در سال دوم و سوم، ارقام شامل نصرت، نانیوس و مهتاب کشت شدند. هر رقم در سطح یک هکتار کشت و در نهایت علوفه سیلویی تولیدی در مرحله خمیری نرم توزین شد. عملکرد علوفه خصیل ارقام با استفاده از آزمون T مورد تجزیه آماری قرار گرفت. نتایج سال اول نشان داد، رقم نصرت (شاهد) با 35 تن در هکتار خصیل بیشترین تولید را در بین ارقام به خود اختصاص داد. همچنین، نتایج سال دوم و سوم نشان داد، رقم مهتاب به ترتیب با تولید 1/38 و 55 تن در هکتار و شاهد نصرت (32 و 40 تن در هکتار) علوفه سیلویی تولید نمودند. در مناطق مشابه اقلیم اصفهان، رقم جو مهتاب برای تولید علوفه سیلویی قابل توصیه است.
کلیدواژه ها
خصیل، خمیری، امنیت غذایی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author