کنترل باقیمانده‌های شیمیایی؛ پیش‌شرط تحقق سلامت غذایی در شرایط تغییر اقلیم
کد مقاله : 1555-CCSAMR (R1)
نویسندگان
Sara Zali *
موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی
چکیده مقاله
سلامت غذایی یکی از ارکان اصلی توسعه محسوب می‌شود و ارتباط تنگاتنگی با مدیریت مصرف و کنترل باقیمانده‌های شیمیایی در زنجیره تولید و عرضه مواد غذایی، به‌ویژه در شرایط اقلیمی نامناسب، دارد. افزایش نگرانی‌ها از آثار تجمعی آفت‌کش‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها بر سلامت انسان و محیط‌زیست، ضرورت بازنگری در نحوه مصرف و کنترل آنها را دوچندان کرده است. مرور مطالعات و اسناد نشان می‌دهد در شرایط کمبود آب و خشکسالی احتمال باقیماندن باقیمانده‌های شیمیایی در سطح خاک افزایش مییابد، لذا، اهمیت سیاست‌گذاری در زمینه کنترل باقیمانده‌های شیمیایی در این شرایط پراهمیت‌تر میباشد. ارتقای هماهنگی بین‌بخشی، تقویت نظام‌های پایش، آموزش بهره‌برداران و به‌کارگیری ابزارهای ارزیابی ریسک می‌تواند مسیر دستیابی به سلامت غذایی پایدار را هموار سازد. توجه به سیاست‌های مبتنی بر شواهد علمی، شفافیت در تصمیم‌گیری و همکاری مستمر میان بخش‌های کشاورزی، بهداشت و محیط‌زیست، از الزامات تحقق حکمرانی مؤثر در این حوزه است.
کلیدواژه ها
امنیت غذایی، باقیمانده‌های شیمیایی، آفت‌کش‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، سیاست‌گذاری
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author