تاثیر مالچ‌های گیاهی بر تعدیل اثرات خشک‌سالی روی درختچه چای هرس کف‌بٌر شده
کد مقاله : 1492-CCSAMR (R1)
نویسندگان
سید تقی میرقاسمی *1، کوروش مجد سلیمی2، احمد شیرین فکر2
1پژوهشکده چای کشور
2پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، اموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان، ایران
چکیده مقاله
به منظور بررسی اثر انواع مالچ (کاه ‌وکلش برنج، بقایای هرس، تراشه چوب، وجین (سه بار) و شاهد بدون کنترل روی رشد درختچه چای-دما و رطوبت خاک -طرحی در قالب بلو‌ک‌های کامل تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار در پلات‌هایی به مساحت20 مترمربع در ایستگاه تحقیقات چای خالسر در شهرستان املش طی 5/2 سال (از دی‌ماه 98 تا مرداد ماه 1400) انجام شد. در این آزمایش اثرات مالچ علفی و گیاهی روی رطوبت و دمای خاک، رشد درختچه چای وکنترل علف‌های هرز مورد مطالعه قرار گرفت. مکان آزمایش یک باغ هیبریدی (بذری) هرس کف‌بٌر شده در ایستگاه شهید مطهری خالسر واقع در شهرستان املش در سال 1398 بود. این آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 5 تیمار در سه تکرار در واحد‌های 20 مترمربعی با تیمارهای کاه و کلش برنج، تراشه چوب، بقایای هرس، شخم و شاهد بدون کنترل بود که اثرات آنها روی رطوبت خاک در دو عمق0-15و 15-30، دمای خاک، تراکم و ماده خشک علف‌های هرز، برگ سبز، تعداد سرشاخه‌های جوان و فاصله میان گره انتهایی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مالچ کاه و کلش اثرات خوبی روی صفات موصوف داشت.
کلیدواژه ها
مالچ، عملکرد چای، اقلیم، خشک‌سالی
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت