اثر جایگزینی برگ زرشک با یونجه جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی شترمرغ
کد مقاله : 1485-CCSAMR (R1)
نویسندگان
مجتبی افشین *1، نظر افضلی2، سید جواد حسینی واشان2، علی حاجی بابایی3، تیام رادین4
1عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی
2هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
3هیئت علمی دانشگاه پرتوریا آفریقای جنوبی
4دانشجوی گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند
چکیده مقاله
اثر جایگزینی برگ زرشک با یونجه جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی شترمرغ‌های پرواری با استفاده از 20 قطعه شترمرغ پرواری (از سن 2 تا 7 ماهگی) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد (بدون برگ زرشک)، 2) جایگزینی 25 درصد برگ زرشک با یونجه، 3) جایگزینی 50 درصد برگ زرشک با یونجه، 4) جایگزینی 75 درصد برگ زرشک با یونجه، 5) جایگزینی 100 درصد برگ زرشک با یونجه بود. گوارش‌پذیری ظاهری مواد مغذی توسط روش جمع‌آوری کل فضولات اندازه‌گیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد جایگزینی سطوح مختلف برگ زرشک با یونجه در جیره، قابلیت هضم مواد مغذی مورد بررسی را تغییر نداد. بر اساس این یافته‌ها، استفاده از برگ زرشک به‌عنوان منبع خوراکی در تغذیه شترمرغ قابل توصیه است.
کلیدواژه ها
برگ زرشک، شترمرغ، قابلیت هضم، یونجه
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author