مدیریت‌ زراعی مناسب برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از مزارع برنج
کد مقاله : 1420-CCSAMR (R1)
نویسندگان
سجاد شاکرکوهی1، محمد ربیعی *2
1بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، رشت، ایران.
2بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر، موسسه تحقیقات برنج کشور
چکیده مقاله
برنج به‌عنوان غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان، از مهم‌ترین منابع انتشار گازهای گلخانه‌ای بخش کشاورزی به ‌شمار می‌رود. رشد روزافزون جمعیت و افزایش تقاضا برای برنج در آینده، نگرانی‌های جدی در مورد انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از کشت این محصول ایجاد کرده است. لذا با اتخاذ یک رویکرد جامع که علاوه ‌بر کاهش مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه‌ای موجب پایداری تولید برنج شود، آینده کشت این محصول استراتژیک را می‌توان به‌گونه‌ای سوق داد که با مدیریت پایدار زیست‌محیطی و امنیت غذایی هم‌سو باشد. در همین راستا، استفاده از شیوه‌های مدیریتی مناسب مانند کشت مستقیم بذر، مدیریت آب، خاک‌ورزی حفاظتی، مدیریت بهینه کود، مدیریت بقایا و انتخاب ارقام مناسب می‌تواند به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و در عین حال، تولید پایدار برنج کمک نماید.
کلیدواژه ها
برنج، تغییر اقلیم، گازهای گلخانه‌ای، گرمایش جهانی، متان
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت