| میزان مصرف آب (ردپای آب) در حوزه خوراک دام، و راهکارهای کلان جهت کاهش مصرف آن |
| کد مقاله : 1397-CCSAMR |
| نویسندگان |
|
مهدی بهرامی یکدانگی *1، حسن خمیس آبادی2، علیرضا اشکواری3 1هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور 2عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور 3فارغ التحصیل دوره دکتری، دانشگاه تربیت مدرس |
| چکیده مقاله |
| به منظور صرفه جویی موثر در مصرف آب در حوزه دام، قدم اول محاسبه میزان مصرف میباشد که در حال حاضر الگوی استاندارد مناسبی در کشور وجود ندارد. استاندارد میزان آب مصرف در دامداریها در حوزههای مختلف می باشد که آبی که در فرآیند تولید مواد خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد تحت عنوان آب مجازی و آبی که به طور مستقیم در فرآیند مصرف (آبشخور، سیستمهای خنک کننده، شستشو و مصارف پرسنلی و... ) استفاده می شود تحت عنوان آب مستقیم دسته بندی میشود. آب مجازی 98-99 درصد از کل مصارف آب را شامل شده و آب مستقیم 1-2 درصد از مصرف را به خود اختصاص می دهد. به منظور محاسبه اب مصرفی در حوزه خوراک دام، در ابتدا بر اساس نوع دام میزان مصارف مواد خوراکی محاسبه گردید که معادل 48 میلیون تن برحسب ماده خشک بود. |
| کلیدواژه ها |
| آب مجازی، آب سبز، آب آبی، حوزه دام |
| وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت |