تغییر اقلیم و آثار آن بر زراعت و باغداری در شرایط ایران (با تمرکز بر استان اصفهان)
کد مقاله : 1339-CCSAMR
نویسندگان
فرود صالحی *1، امیرهوشنگ جلالی2
1دانشیار پژوهش بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
2دانشیار پژوهش، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران
چکیده مقاله
تغییر اقلیم یکی از چالش‌های بزرگ پیش‌روی بخش کشاورزی و باغداری ایران، به‌ویژه در استان اصفهان، است. افزایش دما، کاهش بارش، تبخیر بیشتر و فشار بر منابع آبی، عملکرد محصولات زراعی و باغی را در معرض خطر قرار داده‌اند. با این حال، با انتخاب ارقام مناسب، بهبود مدیریت آب و خاک، و اتخاذ سیاست‌های سازگاری محلی، می‌توان سطح آسیب را کاهش داد و به مقاومت بیشتر کشاورزی و باغداری در برابر تغییرات اقلیمی دست یافت. همکاری میان پژوهش، بخش اجرایی و کشاورزان، و ایجاد زیرساخت‌های مناسب، کلید موفقیت این فرآیند خواهد بود. ایران یک کشور عمدتاً خشک و نیمه‌خشک است؛ بسیاری از مناطق با کمبود بارش و فشار آب مواجه‌اند. متوسط دمای کشور از دهه ۱۹۶۰ تا کنون حدود 2 درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. کاهش بارش در برخی نقاط در دهه‌های اخیر، 20 تا ۳۰ درصد تخمین زده شده است. استان اصفهان به‌عنوان یک استان مرکزی با شرایط خشک و نیمه‌خشک، با چالش‌های آب، تبخیر بالا و فشار بر منابع زیرزمینی مواجه است.
کلیدواژه ها
دما، زراعت، باغداری، تغییر اقلیم
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت