| اثر تغییر اقلیم جهانی بر تولید برخی محصولات باغی، چالشها و راهکارها |
| کد مقاله : 1211-CCSAMR (R1) |
| نویسندگان |
|
علی اصغر زینانلو * عضو هیات علمی پژوهشکده میوه های معتدله |
| چکیده مقاله |
| افزایش دما در سراسر جهان تأثیر فوقالعادهای بر کشاورزی خواهد داشت؛ کشاورزان با چالشهای بزرگی برای افزایش تولید مواد غذایی در عین حال به حداقل رساندن اختلالات زیست محیطی و بهبود تابآوری سیستمهای کشاورزی در شرایط آب و هوایی متغیر روبرو هستند. شرایط اقلیمی مدیترانه به عنوان "نقطه داغ" برای شرایط تغییر اقلیمی و ایجاد شرایط گرم خشک مشخص شده است. در این میان تغییر اقلیمی در شرایط مدیترانهای میتواند یک چالش مهم برای درختان میوه این مناطق باشد. برخی از درختان میوه از جمله گردو، انگور، سیب، زیتون و انار در برابر تغییرات جزئی آب و هوا آسیبپذیری بیشتری دارند. با توجه به شواهد روزافزون برای تغییرات اقلیمی در آینده، اتخاذ برنامههای سازگاری را بسیار ضروری مینماید. برای مقابله موثر با تغییرات پیش بینی شده، باید ذینفعان و تصمیم گیرندگان بخش برای تطبیق با آیندهای گرمتر و خشکتر به موقع استراتژیهای سازگاری کوتاه مدت و بلندمدت برنامه ریزی نمایند. پیامدهای تغییرات اقلیمی بر درختان میوه مناطق معتدل شامل تنش خشکی و شوری، گلدهی زودتر درختان، آفتاب سوختگی، خطرات احتمالی یخبندان دیررس بهاره، عدم تامین نیاز سرمایی است. سازگاری محصولات باغی با تغییرات محیطی ممکن است مهمترین اقدام برای کاهش عوارض جانبی اثرات تغییرات آب و هوایی باشد. |
| کلیدواژه ها |
| تغییر اقلیم، امنیت غذایی، سازگاری ارقام |
| وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author |