پایداری تولید گندم و ذرت در برابر تغییرات اقلیمی با استفاده از منابع آب شور
کد مقاله : 1202-CCSAMR (R1)
نویسندگان
علیرضا کیانی *
بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان
چکیده مقاله
شوری، چالشی جدی در مناطق خشک و نیمه‌خشک است که پیامدهای تغییرات اقلیمی، بر دامنه و شدت آن می‌افزاید. با این حال، وجود منابع آب شور، الگوی بارش پاییزه و زمستانه در برخی مناطق، اراضی دیم و تجربیات موفق بهره‌برداری از این منابع، امکاناتی بی‌نظیر برای ایجاد اشتغال و تولید ثروت فراهم می‌کند.بازچرخانی و استفاده هدفمند از آب‌های شور زهکش‌ها یا دریا، به بازگرداندن آب به چرخه تولید و کاهش فشار بر منابع آب شیرین کمک می‌کند و با کاهش حجم پساب‌های شور به محیط، پایداری زیست‌محیطی را بهبود می‌بخشد. با این حال، در بلندمدت و بدون راهبردهای مدیریتی جامع، استفاده از آب شور می‌تواند به انباشت نمک در ناحیه ریشه منجر شود. یافته‌ها نشان می‌دهد که استفاده از آب شور (10 دسی‌زیمنس بر متر) برای محصولات زمستانه مانند گندم منجر به کاهش 10 درصدی عملکرد ولی صرفه‌جویی حدود 1500 متر مکعب در هکتار در آب شیرین و برای گیاهان تابستانه مانند ذرت با مدیریت مناسب، با شوری 8 دسی‌زیمنس بر متر ، منجر به کاهش حدود 13 درصد عملکرد و صرفه‌جویی حدود 50 درصد از آب شیرین می‌شود.
کلیدواژه ها
پایداری تولید، شوری، گندم، ذرت،
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author