تغییرات اقلیمی و چالش ضایعات محصولات کشاورزی
کد مقاله : 1187-CCSAMR (R2)
نویسندگان
امیر فرزاد محمدزاده *
دانشجوی علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده مقاله
مدیریت ضامدیریت ضایعات به عنوان یک چالش مهم در سطح جهانی مطرح می باشد و یکی از مهمترین مباحث کلیدی درسطح اقتصاد جهانی و به ویژه ایران، می باشد. سالانه مقدار زیادی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی که با صرف هزینه، زمان، امکانات و زحمات فراوان تولید می شوند، به صورت ضایعات از بین رفته به طوری که خسارت بزرگی برای منابع غذایی جهان ایجاد می کند. تغییرات اقلیمی و ضایعات محصولات کشاورزی دو چالش به هم پیوسته در مسیر دستیابی به امنیت غذایی و پایداری محیط‌زیست هستند. یافته‌ها نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی از طریق تشدید تغییرات آب‌وهوایی، تغییر الگوی آفات و بیماری‌ها و کاهش کیفیت و ماندگاری محصولات، منجر به افزایش ضایعات در مراحل مختلف زنجیره تأمین غذا می‌شوند. این مقاله در نهایت، راهبردهایی از جمله کشاورزی هوشمند اقلیمی، ارتقای زیرساخت‌های پس از برداشت و تولید ترکیبات با ارزش افزوده بیشتر از پسماندها را به‌عنوان راه‌حل‌های مناسب برای کاهش ضایعات در قبال تغییرات اقلیمی معرفی می‌کند.
کلیدواژه ها
تغییرات اقلیمی، ضایعات کشاورزی، امنیت غذایی.
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت