اثرات تغییر اقلیم بر صنعت دانه‌های روغنی
کد مقاله : 1082-CCSAMR (R1)
نویسندگان
جلال محمدزاده *1، مسعود هاشمی شهرکی2
1عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان. بخش فنی و مهندسی کشاورزی
2کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان
چکیده مقاله
روند تولید دانه‌های روغنی در دنیا به ویژه در دهه اخیر از رشد بالایی برخوردار بوده است. در صورتی که کشور ما با وجود نیاز مبرم به این ماده غذایی نقش چندانی در این توسعه نداشته است. مصرف سرانه روغن خوراکی در کشور ما بیش از 16 کیلوگرم برآورد شده است و بنابراین با توجه به جمعیت کشور حدود یک و نیم میلیون تن روغن در سال نیاز می‌باشد که حدود 90 درصد آن از طریق واردات تأمین می‌گردد. . بنابر این دو رویکرد مهم در دست یابی به تامین روغن مورد نیاز می‌تواند افزایش عملکرد در واحد سطح و به‌کارگیری ارقام پر بازده‌تر وبهبود تکنیک‌های تولید و فرآوری باشد. تغییرات اقلیمی می تواند، تأثیرات زیادی بر بخش کشاورزی و به‌ویژه بر تولید دانه‌های روغنی داشته باشد. دانه‌های روغنی مانند کلزا، سویا، آفتابگردان و پنبه دانه که نقش موثری در تأمین روغن نباتی و خوراک دام دارند، به شدت تحت تأثیر عوامل اقلیمی هستند. این مقاله به بررسی اثرات مستقیم و غیرمستقیم تغییر اقلیم بر این صنعت پرداخته و راهکارهای سازگاری و کاهش خسارات را مورد بررسی قرار می‌دهد.
کلیدواژه ها
اثرات اقلیم، دانه های روغنی، کمیت و کیفیت روغن، امینت غذایی
وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت