| بررسی تأثیر استفاده از ترکیب "فارمایسین+ فراست کیل" در جلوگیری از آسیبهای ناشی از سرمازدگی بهاره در درختان سیب |
| کد مقاله : 1050-CCSAMR (R2) |
| نویسندگان |
|
مینا بیاناتی *1، داریوش آتشکار2، مریم دودانگه2، ساسان سرتیپی3، سیاووش یونسی3 1موسسه تحقیقات علوم باغبانی- پژوهشکده معتدله 2موسسه تحقیقات علوم باغبانی 3شرکت پاک گستر |
| چکیده مقاله |
| سرمازدگی بهاره یکی از مشکلات جدی در باغداری است و استفاده از ترکیباتی که بتوانند جمعیت باکتری های مولد هسته یخ را کنترل کنند، بسیار اهمیت دارد. در این پژوهش، تأثیر ترکیب فارمایسین فراستکیل به عنوان یک محلول ضد یخ بر روی شاخههای سیب در مرحله کاملا شکوفا و پاپکورن با غلظتهای مختلف (صفر، 1، 2 و 3 لیتر در هر هزار لیتر آب) به همراه فیتووت (یک لیتر در هزار لیتر آب) بر روی سه رقم سیب گلاب اصفهان، گلاب کهنز و شفیع آبادی تحت تیمار سرمایی (شرایط مصنوعی) آزمایش شد. نتایج نشان داد که در رقم شفیع آبادی، بالاترین درصد سرمازدگی (100 درصد) در نمونه شاهد و در غلظت یک در هزار لیتر محلول ضد یخ مشاهده شد. در مقابل، کمترین درصد سرمازدگی (13/51 درصد) در رقم گلاب کهنز با غلظت 3 در هزار لیتر آب به دست آمد. بیشترین میزان سرمازدگی (100 درصد) در رقم گلاب اصفهان در مرحله شکوفایی گل و کمترین میزان سرمازدگی (85/36 درصد) در رقم گلاب کهنز در مرحله پاپکورن بدست آمد نتایج نشان داد که مرحله شکوفایی جوانههای گل در زمان محلول پاشی با ضد یخ فراست کیل اهمیت دارد و در غلظت سه در هزار از این ترکیب کمترین درصد سرمازدگی مشاهده شد. |
| کلیدواژه ها |
| سیب، سرمازدگی، ضد یخ ،گلدهی. |
| وضعیت: * پذیرفته شد، پوستر دریافت گردید، در لیست انتشار و صدور گواهی قرار گرفت |