| کنجاله کاملینا جایگزینی برای کنجاله سویا در تغذیه برههای پرواری |
| کد مقاله : 1022-CCSAMR (R1) |
| نویسندگان |
|
محمد جواد ابرقوئی *1، محمد جواد آگاه2، زینب امیری قنات سامان3، علی داد بوستانی3، عبدالحمید کریمی3، حسین نورالهی3، سید محمد رضا هاشمی3 1بخش علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سمنان 2بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس 3بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس |
| چکیده مقاله |
| افزایش تقاضای جهانی برای محصولات دامی، نیاز به منابع پروتئینی پایدار را افزایش داده است. کنجاله سویا بهعنوان منبع اصلی پروتئین با چالشهایی مانند نوسان قیمت، نیاز آبی بالا و وابستگی به واردات مواجه است. این پژوهش تأثیر جایگزینی تدریجی کنجاله سویا با کنجاله کاملینای استخراجشده از رقم سهیل بر مصرف خوراک و عملکرد برههای پرواری نژاد کبوده شیرازی را بررسی کرد. آزمایش بهصورت طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (۰، ۳۳، ۶۶ و ۱۰۰ درصد جایگزینی) و هشت تکرار در دوره ۸۳ روزه انجام شد. نتایج نشان داد که مصرف ماده خشک بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت، اما در سطح ۳۳ درصد تمایل به افزایش مصرف مشاهده شد. برههای تغذیهشده با جیره ۳۳ درصدی بیشترین افزایش وزن روزانه و وزن نهایی را داشتند، و ضریب تبدیل غذایی در سطح ۶۶ درصد بهبود یافت. این یافتهها نشان میدهد که جایگزینی متوسط کنجاله سویا با کنجاله کاملینا میتواند رشد و کارایی اقتصادی برهها را بدون کاهش مصرف خوراک بهبود دهد. بهطور کلی، استفاده از کنجاله کاملینا بهعنوان یک راهکار عملی برای افزایش پایداری سیستمهای تولید پروتئین از طریق کاهش ردپای آب و کاهش وابستگی به نهادههای وارداتی در شرایط اقلیمی ایران توصیه میشود. |
| کلیدواژه ها |
| کنجاله کاملینا، کنجاله سویا، بره پرواری، عملکرد |
| وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر، لازم است پوستر در 2 سایت زیر بارگذاری شود. https://ccsamr.greenmeeting.ir** https://ccsamr.areeo.ac.ir/author |