بررسی تغییر اقلیم بر گشترش شوری در برخی از درختان میوه مناطق معتدله (انگور و بادام)
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1007-CCSAMR
نویسندگان
1استادیار مرکز ملی تحقیقات شوری؛ سازمان تحقیقات؛ آموزش و ترویج کشاورزی؛ یزد. ایران
2دانشیار مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
3محقق مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
پایداری تولید محصولات کشاورزی در ایران بهوسیله دو خطر جدی تهدید میشود: خشکسالی و شوری. امروزه، بیش از 30 درصد باغات با درجات مختلفی از تنش شوری آب و خاک درگیر هستند. بیشترین میزان درگیری با تنش شوری در محصول انگور در برخی از نقاط استان های فارس، قزوین، خراسان رضوی، قم، مرکزی، آذربایجانهای شرقی و غربی و در محصول بادام در استان های فارس، خراسان رضوی، مرکزی، یزد و آذربایجان شرقی مشاهده می شود. با توجه به وضعیت فعلی و تغییرات اقلیمی پیش رو استفاده از آب و خاک شور بهمنظورتولید محصولات باغی، غیرقابل اجتناب است و میبایست از طریق راهکارهای مدیریتی، عملیات بهباغی و به نژادی با این وضعیت مقابله و برای آینده نیز چاره اندیشی نمود. جهت دستیابی به نتیجهای مطلوب و با توجه به شرایط آب و خاک و نوع محصول معمولا بایستی از ترکیبی از تمامی راهبردهای یا بخشی از آنها در کنار یکدیگر استفاده نمود.
کلیدواژه ها